V rámci vzdělávání a rozvoje našeho oddílu se nám naskytla příležitost nahlédnout do fungování akademie ligového klubu FC Hradec Králové.

Nejprve jsme měli možnost navštívit hodinu tělesné výchovy fotbalové třídy mladších žáků na ZŠ Sever, kde nám následně učitelé a zároveň trenéři FCHK popsali fungování spolupráce mezi ZŠ Sever a fotbalovým klubem.
Následovala velmi obsáhlá, ale o to více přínosná debata s šéftrenérem přípravek Mirzou Rahimovičem o fungování školy, přípravkových kategorií nebo krajské Regionální Fotbalové Akademie.
Na závěr dne jsme se pak zúčastnili v roli pozorovatelů tréninků přípravek U9-U11.
Moc děkujeme trenérům FC Hradec Králové za velmi vřelé přijetí a ochotu se kterou se nám věnovali po celou dobu naší návštěvy. Klukům z Akademie FCHK přejeme spoustu fotbalových úspěchů a co nejvíce ligových zkušeností “Pod Lízátky”. My se nyní budeme snažit nabyté zkušenosti a poznatky předat svým kolegům v FC Boskovice abychom náš oddíl posunuli zase o kousek dál.

Speciální poděkování pak patří Mirzovi Rahimovičovi, který s námi strávil celý den, staral se o nás a neúnavně odpovídal na všechny naše dotazy. Děkujeme a doufáme, že se do Hradce v budoucnu znovu vrátíme.

20 března, 2023